Пандемія коронавірусу: скільки тестів провели в Україні та інших країнах світу

Читать на русском

Верховна рада 7 травня ухвалила закон про проведення обов'язкового масового тестування населення й медиків на коронавірус. Згідно із законом тестування буде обов'язковим для осіб із симптомами коронавірусу, для тих, хто контактував із хворими, для медичних працівників, працівників поліції та Національної гвардії. Автори ініціативи вважають, що це допоможе запобігти поширенню хвороби. Поки ж в Україні протестували 211 тисяч 614 осіб. «Слово і діло» пропонує подивитися, скільки тестів провели в інших країнах світу.

Із такою кількістю проведених тестів Україна посідає 47-ме місці у світі, між Норвегією та Філіппінами.

Лідером за кількістю зроблених тестів, за даними Worldometers, залишаються США: там зробили 10,6 млн тестів. Відзначимо, що Штати зараз на першому місці у світі за кількістю хворих. У Росії зробили 6,4 млн тестів на коронавірус, у Німеччині – 3,1 млн, в Італії – 2,8 млн, в Іспанії – 2,5 млн. Найменше тестів на коронавірус зробили на островах Теркс і Кайкос, які належать Великій Британії, – 109 тестів. Щоправда, там проживає трохи більше 31 тисячі осіб.

Відзначимо, що кількість зроблених тестів не дорівнює кількості людей, яким їх провели. Тест на коронавірус можуть проводити повторно. Отже, в Україні тестують близько 4 осіб на кожну тисячу населення, у США – близько 32 осіб, у Німеччині – близько 43.

Найменша кількість населення охоплено тестами в Індії та Уганді (1,48 осіб на тисячу населення), Мексиці (1,21) та Єгипті (1,03).

Нагадаємо, «Слово і діло» вивчило, які країни вирішили проводити масове тестування на коронавірус, а які роблять тести вибірково.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: