Сі Цзіньпін буде правити Китаєм довічно

Читать на русском
Китай схвалив зняття строкових обмежень перебування на посаді президента, завдяки чому Сі Цзіньпін матиме можливість займати цю посаду довічно.

Китай схвалив зняття строкових обмежень перебування на посаді президента, завдяки чому Сі Цзіньпін матиме можливість займати цю посаду довічно.

Як інформує «Слово і Діло», конституційні зміни були схвалені щорічним засіданням Всекитайських зборів народних представників (найвищий законодавчий орган Китаю) у неділю, повідомляє ВВС.

Із 2996 голосів два делегати голосували проти, а три – утрималися.

Із 90-х років правління президента в Китаї було обмежене двома термінами.

Як відомо, раніше Компартія Китаю запропонувала прибрати з Конституції країни положення про те, що президент і віце-президент КНР можуть обіймати посаду не більше двох термінів поспіль.

ЦК КПК запропонував зафіксувати, що термін повноважень президента і віце-президента Китайської Народної Республіки – такий же, як і у Всекитайських зборів народних представників.

Президент США Дональд Трамп оцінив наміри влади Китаю продовжити термін повноважень президента і допустив, що США «можливо, теж так зроблять».

Наприкінці жовтня минулого року Компартія Китаю закріпила в своєму статуті політичну думку президента Сі Цзіньпіна, поставивши його на один рівень із Мао Цзедуном, а Сі Цзіньпіна переобрали генсеком партії ще на 5 років.

Також стало відомо, скільки веб-сайтів закрили в Китаї з 2015 року.

Як відомо, президент США Дональд Трамп користувався соціальною мережею Twitter під час візиту в Китай, навіть не дивлячись на китайський «великий фаєрвол».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: