Зеленський закликав українців приєднатися до акції «Запали свічку»

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський вшанував пам'ять жертв Голодоморів і закликав українців сьогодні о 16 годині запалити свічку пам'яті.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський вшанував пам'ять жертв Голодоморів і оприлюднив звернення до українців.

Про це повідомили в пресслужбі ОПУ в суботу, 28 листопада.

Як повідомляється, глава держави Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська сьогодні вранці прибули до пам'ятного знаку жертвам Голодомору на Михайлівській площі в Києві.

Президент з дружиною встановили біля пам'ятного знаку композиції з пшеничних колосків та калини і вклонилися пам'яті жертв Голодомору.

Після цього вони прибули до Національного музею Голодомору-геноциду 1932-33 рр. Учасники траурної церемонії пройшли до скульптури «Гірка пам'ять дитинства», біля якої встановили символічні композиції з зерном, і вклонилися пам'яті загиблих. Церемонія завершилася хвилиною мовчання.

Крім того, Зеленський до Дня пам'яті жертв Голодоморів оприлюднив звернення, в якому закликав українців сьогодні запалити свічку пам'яті.

«Сьогодні, о 16 годині запаліть в своїх вікнах свічки пам'яті. Нехай вони зігріють своїм теплом душі невинних жертв голодоморів», - сказав він.

Звернення Володимира Зеленського у День пам’яті жертв голодоморівОфіс Президента України

Нагадаємо, в Україні сьогодні - День пам'яті жертв голодоморів. О 16:00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання. Після неї почнеться акція «Запали свічку» - свічки пам'яті запалять біля Меморіалу і на підвіконнях своїх будинків українці по всій країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: