У Фінляндії погіршується ситуація з COVID-19

Читать на русском
Уряд пропонує тимчасово закрити заклади з високим ризиком зараження (наприклад, спортзали й басейни), а також заборонити будь-які збори групами понад 10 осіб.

У Фінляндії стрімко погіршується ситуація з коронавірусом, через що уряд закликав керівників регіонів вдаватися до жорсткіших заходів.

Про це повідомляє Yle у четвер, 26 листопада.

За словами, прем'єр-міністра Санні Марін, поки що немає підстав знову вдаватися до закону про надзвичайні повноваження, проте, якщо ситуація з коронавірусом буде погіршуватися, уряд запровадить окремі положення закону для боротьби з пандемією.

Уряд пропонує тимчасово закрити заклади з високим ризиком зараження (наприклад, спортзали й басейни), а також заборонити будь-які збори групами понад 10 осіб.

Міністр охорони здоров'я Кріста Кіуру повідомила, що число нових випадків зараження зросло за останній час на 30%. Особливе занепокоєння викликають два регіони, де епідемія вже перейшла у фазу поширення.

Відзначається, що з початку пандемії в Фінляндії зафіксували 22 652 випадки коронавірусу, з них за минулу добу - 363. У відділеннях інтенсивної терапії зараз перебуває 21 хворий з коронавірусів, ще 119 пацієнтів у звичайних відділеннях.

Раніше президент України Володимир Зеленський призначив посла у Фінляндії. Їм стала Ольга Діброва.

Нагадаємо, Фінляндія посилила карантин з жовтня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: