Фінляндія з жовтня посилить карантин

Читать на русском
Уряд Фінляндії прийняв рішення посилити карантин в країні з 8 жовтня через погіршення епідеміологічної ситуації. Буде обмежена робота ресторанів, барів і нічних клубів.
Фото - Reuters.

Уряд Фінляндії прийняв рішення посилити карантин в країні з 8 жовтня через погіршення епідеміологічної ситуації. Буде обмежена робота ресторанів, барів і нічних клубів.

Згідно з новими інструкціями, заклади громадського харчування повинні будуть припинити продаж спиртних напоїв опівночі, а закрити свої двері - не пізніше першої години ночі, пише Yle.

Рада скасувала пленарні засідання до кінця тижняУ Верховній раді скасували пленарні засідання 1 і 2 жовтня через спалах коронавірусу серед народних депутатів. Нардепи працюватимуть в комітетах.

У регіонах, в яких епідемія вступила у фазу прискорення, можуть бути запроваджені додаткові обмеження.Зокрема, продаж спиртних напоїв має припинитися о 22:00, а заклади закрити свої двері - о 23.00. Крім того, лише половина місць може бути заповнена.

Вже у 9 регіонах Фінляндії епідемія вступила у фазу прискорення. Серед цих регіонів і Гельсінкі. Влада країни наголошує на дотриманні всіх рекомендацій, що стосуються, зокрема, носіння масок в приміщеннях і громадських місцях, дотримання безпечної дистанції, особистої гігієни та обмеження контактів.

Нагадаємо, напередодні Німеччина оголосила про посилення карантину, яке обмежить масові зібрання людей.

Крім того, карантинні обмеження знову посилив уряд Польщі через різке зростання заражених коронавірусною інфекцією.

Як відомо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 4027 осіб, зафіксовано 64 летальних випадки, 2110 пацієнтів одужало. Це новий антирекорд за кількістю виявлених випадків зараження за добу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: