Росія відправила на Донбас 100-й «гумконвой»

Читать на русском
Російська Федерація направила на окупований Донбас 100-й за ліком так званий гуманітарний конвой. Фури вчергове перетнули непідконтрольну Україні ділянку кордону.
Фото: dpsu.gov.ua

Російська Федерація направила на окупований Донбас 100-й за рахунком так званий «гуманітарний конвой». Фури вчергове перетнули непідконтрольну Україні ділянку кордону.

Про це йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби України.

Повідомляється, що сьогодні російська сторона в односторонньому порядку оформила черговий так званий «гуманітарний конвой», який вже 100-й за рахунком. Українська міжвідомча робоча група тільки візуально спостерігала за конвоєм, без виконання контрольних функцій.

«З 5:30 до 6:35 через російські пункти пропуску «Донецьк» і «Матвєєв Курган» на в'їзд до України проїхали 2 колони т. зв. «гумконвою» у складі 14 автомобілів. У вантажівках, які були заповнені на 40-50%, нібито перевозили медичне обладнання і медикаменти», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше МЗС України направило ноту протесту Росії через «гуманітарний конвой». Київ вимагає направляти гуманітарні конвої, оформлені відповідно до законодавства України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: