Україна направила РФ ноту протесту через черговий «гумконвой» на Донбас

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України надіслало до РФ ноту протесту через чергове вчинення Росією міжнародно-протиправного діяння проти суверенітету України.
РБК-Україна

Міністерство закордонних справ України надіслало до РФ ноту протесту через чергове вчинення Росією міжнародно-протиправного діяння проти суверенітету України.

Про це йдеться у повідомленні МЗС.

«30 липня 2020 року російською стороною здійснено чергове незаконне переміщення на територію України через російські прикордонні пункти пропуску «Донецьк» та „Матвєєв Курган» і закриті українською стороною прикордонні пункти пропуску «Ізварине» та «Успенка» т.зв. «гуманітарного конвою» для жителів тимчасово окупованих Російською Федерацією територій України у Донецькій та Луганській областях», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російський вантаж було вкотре переміщено на територію нашої держави з порушенням норм і принципів міжнародного права, чинних двосторонніх угод, законодавства України та раніше погоджених модальностей доставки гуманітарних вантажів. Вони, серед іншого, передбачають супровід представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста легальних гуманітарних вантажів та їх обов’язкове оформлення представниками прикордонних та митних органів України.

«У цьому зв’язку, МЗС України надіслало російському зовнішньополітичному відомству ноту протесту з вимогою до Російської Федерації припинити вчинення міжнародно-протиправних діянь проти суверенітету нашої держави», — повідомили у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС також зазначили, що що вимагають від російської сторони в подальшому, під час організації т.зв. «гуманітарних конвоїв», запланованих на 27 серпня, 29 жовтня, 26 листопада та 17 грудня 2020 року, неухильно дотримуватися міжнародного права, законодавства України і своїх міжнародних зобов’язань.

Раніше Україна передала МЗС РФ ноту протесту через парад в анексованому Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: