Кабмін має намір взяти кредит у МБРР для подолання наслідків COVID-19

Читать на русском

Україна має намір отримати 300 млн доларів кредиту МБРР для подолання наслідків епідемії COVID-19.

Про це повідомив сьогодні представник Кабміну в Раді Василь Мокан в Facebook в понеділок, 23 листопада.

Пандемія COVID-19: хто з глав держав та світових лідерів хворів на коронавірусБорис Джонсон, Дональд Трамп, Олександр Лукашенко та Анджей Дуда – всі вони мали коронавірусну хворобу.

Уряд схвалив проєкт розпорядження президента про делегацію України для участі в переговорах із Міжнародним банком реконструкції та розвитку. Документом передбачається визнати доцільним залучення позики від МБРР для реалізації інвестиційного проєкту Друге додаткове фінансування, спрямоване на подолання наслідків пандемії COVID-19 і залучити 300 млн доларів для проєкту Модернізація системи соціальної підтримки населення України.

«Позика надасть можливість уряду залучити додаткові кошти для поліпшення результатів діяльності системи соціальної допомоги та соціальних послуг в Україні», - пояснив Мокан.

Для цього планується:

  • введення надзвичайних грошових трансфертів для осіб і домогосподарств, які втратили роботу або джерела доходу за пандемії COVID-19;

  • підтримка бідних домогосподарств за допомогою наявної у країні Програми державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям;

  • зміцнення систем і інститутів надання соціального захисту для поліпшення реагування в майбутньому.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 10 945 осіб, зафіксовано 124 летальних випадки, 4143 пацієнти одужали. Добовий показник захворюваності традиційно знизився після вихідних.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: