Естонія посилює карантинні обмеження

Читать на русском
Через стрімке поширення коронавірусу в Естонії тамтешній уряд запровадив посилені карантинні обмеження та обов’язковий масковий режим.
Фото з відкритих джерел

Через стрімке поширення коронавірусу в Естонії тамтешній уряд запровадив посилені карантинні обмеження та обов’язковий масковий режим.

Про це повідомляє ERR.

«Епідемічне поширення коронавірусу в Естонії означає, що ми повинні запровадити більш жорсткі обмеження, щоб забезпечити безперервність функціонування естонської системи охорони здоров'я та доступність лікування для всіх», - зазначив прем’єр-міністр Естонії Юрі Ратас.

Повідомляється, що з 24 листопада в країні запроваджується обов’язковий масковий режим – захисна маска повинна закривати ніс та рот, коли людина перебуває у публічних місцях.

Це нововведення не поширюється на дітей молодше 12 років та випадки, коли носіння маски неможливе з медичних причин, в силу особливих потреб, характеру роботи або діяльності, а також з інших поважних причин.

Окрім того, в усіх публічних приміщеннях необхідно буде дотримуватися правила 2+2, тобто разом можна пересуватися максимум по двоє, а з іншими людьми потрібно дотримуватися дистанції щонайменше два метри.

Також в Естонії встановлюється обмеження на максимально дозволену кількість учасників публічних заходів. У приміщеннях зі стаціонарними посадочними місцями у публічному заході зможуть брати участь до 400 осіб, в інших випадках - до 250, поза приміщенням - до 500 осіб.

Нагадаємо, влада Великої Британії обговорює запровадження «ковідних» паспортів для тих громадян, які зроблять щеплення від коронавірусу. Люди з таким документом зможуть «обходити» деякі карантинні заборони.

Також ми писали, що влада Чорногорії схвалила рішення про посилення умов комендантської години - нові заходи набувають чинності з 25 листопада і діятимуть до 8 грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: