МОЗ готує правову базу для відстежування хворих на коронавірус

Читать на русском
Міністерство охорони здоров’я України готує зміни до законодавства для того, щоб ввести в дію додаток з відстеження хворих на COVID-19 та їхніх контактних осіб.
Фото з відкритих джерел

Міністерство охорони здоров’я України готує зміни до законодавства для того, щоб ввести в дію додаток з відстеження хворих на COVID-19 та їхніх контактних осіб, ефективність якого показали країни Азії.

Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов в ефірі програми «Свобода слова».

«Міністерство цифрової трансформації розробляє механізми щодо відстежування та відправки, скажімо так, людей, які були в контакті з хворими на COVID-19, на самоізоляцію», - сказав міністр.

Він зазначив, що для того, щоб додаток працював в автоматичному режимі, у нього має бути доступ до персональних даних українців, а це потребуватиме внесення змін до українського законодавства.

«Ми будемо готувати ці зміни та обговорювати з вами, коли буде сформована концепція відстеження хворих на COVID-19. Це має працювати виключно в автоматичному режимі, бо теоретично не вистачить епідеміологів, які будуть обдзвонювати й тому подібне», - додав Степанов.

Нагадаємо, раніше Степанов назвав головну умову запровадження локдауну в Україні.

Також він уточнив, коли можна буде оцінити результат від карантину «вихідного дня».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: