Набув чинності закон про електронну торгівлю ліками

Читать на русском
У документі передбачено, що доставка ліків можлива виключно з аптечних установ, внесених до переліку суб'єктів, що мають право на е-торгівлю ліками.

В Україні дозволили електронну роздрібну торгівлю ліками.

Відповідний законопроект сьогодні, 14 жовтня, набув чинності, а вчора він був опублікований в Голосі України.

У дію закон буде введений через три місяці.

Відповідно до закону, суб'єкт господарювання, який має ліцензію на роздрібну торгівлю ліками, може здійснювати й електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами, а також доставляти їх до безпосереднього споживача.

У законі прописано низку вимог для таких суб'єктів господарювання для е-торгівлі ліками. Серед них - вимоги до сайту такого суб'єкта господарювання; наявність власної кур'єрської служби, обладнання, що забезпечує дотримання умов зберігання ліків при їхньому транспортуванні, або залучення кур'єрських служб доставки, які мають таке обладнання.

У документі передбачено, що доставка ліків можлива виключно з аптечних установ, внесених до переліку суб'єктів, що мають право на е-торгівлю ліками.

Забороняється електронна роздрібна торгівля:

  • ліками, продаж яких здійснюється за рецептами лікарів, крім продажу таких препаратів за умови надання електронного рецепта;

  • ліками, оборот яких відповідно до закону вимагає наявності ліцензії на діяльність з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів;

  • сильнодіючими, отруйними, радіоактивними та імунобіологічними препаратами, перелік яких визначається Міністерством охорони здоров'я.

Раніше АМКУ оштрафував виробника «фейкових» ліків проти коронавірусу.

Також нагадаємо, вчора президент Володимир Зеленський підписав закон, яким в Україні буде дозволена електронна торгівля ліками.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: