Місцеві вибори-2020: поліція відкрила вже понад тисячі справ

Читать на русском
В Україні з початку виборчої кампанії в поліцію надійшло понад 16 тисяч заяв про порушення. Відкрито 1154 кримінальних провадження.
фото з відкритих джерел

В Україні з початку виборчої кампанії в поліцію надійшло понад 16 тисяч заяв про порушення виборчого законодавства. Відкрито понад тисячі кримінальних проваджень.

Про це повідомили в прес-службі Нацполіціі.

Вибори та закон: чому провадження стосовно виборчих прав українців рідко доходять до судуПроблеми із розслідуванням порушень виборчих прав виникають переважно на досудовому етапі через те, що поліція залишається під політичним впливом, а реформа – не доведена до кінця, вважає юрист.

Всього в період з 5 вересня по 21 листопада 2020 року надійшло 16 664 заяви та повідомлення про порушення виборчого законодавства.

«До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 1154 кримінальних провадження: 737 відкритих за фактами порушення виборчого законодавства, 417 - пов'язаних з виборчим процесом», - йдеться в повідомленні.

За час місцевих виборів також складені 2 480 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов'язаних з порушенням виборчого законодавства, зазначили правоохоронці.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні пройшли 25 жовтня. Другий тур - 15 і 22 листопада.

Відзначимо, у відповіді Нацполіціі на запит «Слово і діло» раніше розповіли, що тільки 2 з 261 кримінальних провадження за фактом порушення виборчого законодавства в частині підкупу виборців під час парламентських і президентських виборів в 2019 році дійшли до суду.

Раніше ми докладно писали про види порушень, на які скаржаться учасники виборчого процесу-2020. Серед них: підкуп виборців і незаконне ведення агітації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: