Підкуп виборців на Київщині: у поліції відкрили кримінальне провадження

Читать на русском

Поліція відкрила кілька кримінальних проваджень за порушення виборчого законодавства у ТВК на Київщині.

Як інформує пресслужба МВС, слідчі Києво-Святошинського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за фактами перешкоджання діяльності народного депутата України, підкупу виборців та надання неправдивих відомостей до органі ведення Державного реєстру у селі Петропавлівська Борщагівка.

Там правоохоронці під час обшуку та першочергових слідчих дій виявили та виучили записи з підписами осіб, де зазначені суми в грошовому еквіваленті, інші документи, що можуть свідчити про фальсифікацію виборів. Також вилучили готівку на суму 72,5 тисячі гривень.

Крім того зафіксували факт, що секретар сільської ради, яка не є членом ДВК, вносила відомості з протоколів на свій комп’ютер.

Нацполіція закрила без суду майже всі справи про порушення на виборах-2019Національна поліція закрила без суду 244 з 261 кримінального провадження про порушення під час виборів у частині підкупу виборців у 2019 році.

За даними фактами слідчі поліції відкрили три кримінальних провадження за ч.2 ст. 351 (Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради), ч. 4 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) та за ч. 2 ст. 158 (Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або інше несанкціоноване втручання в роботу Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу України. Встановлюються усі обставини.

Нагадаємо, в Україні 25 жовтня відбулися місцеві вибори.

Як повідомили у ЦВК, у виборах взяли участь лише 36,88% виборців. Більш детальніше про те, як голосували українці на інфографіці «Слово і діло».

Також наші аналітики зібрали дані щодо виборів до міських рад, які політсили набирають найбільшу кількість голосів.

Також ми писали, що у відповідь на запит «Слово і діло» Національно поліція повідомила, що під час президентської та парламентської виборчих кампаній 2019 року більшість справ в частині підкупу виборців були закриті на досудовому етапі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: