У поліції назвали кількість відкритих через порушення під час виборів проваджень

Читать на русском
Під час проведення другого туру місцевих виборів в Україні правоохоронці відкрили 7 кримінальних проваджень через серйозні порушення виборчого законодавства.
Фото: НП

Під час проведення другого туру місцевих виборів в Україні правоохоронці відкрили 7 кримінальних проваджень через серйозні порушення виборчого законодавства.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

У два тури: найзапекліші баталії на посади мерів містВ листопаді у багатьох містах України доведеться визначитися із переможцями на посади мерів у другому турі. В яких містах очікується найбільша інтрига – дізнавався політолог Олександр Радчук.

Зазначається, що їх відкрили в Одеській (5 проваджень), Київській (1) та Донецькій (1) областях.

Загалом, за добу 15 листопада поліція перевірила 110 повідомлень про порушення виборчого процесу під час другого туру місцевих виборів в Україні, з них 35 порушень в Одеській області, 27 - у Херсонській, 20 - у Київській, 9 - у Донецькій, 8 - у Сумській, 6 - у Волинській та 5 - у Хмельницькій областях.

Адмінпротоколи за фактом пошкодження, приховування, знищення свого виборчого бюлетеня склали у Київській та Херсонській областях (по одному у кожній). Ще два протоколи були складені за фактом агітації у день виборів в Одеській та Херсонській областях.

«Загалом день голосування відбувся без серйозних порушень виборчого процесу. Поліцейські оперативно відпрацьовували всі повідомлення і надавали їм правову оцінку. У результаті складено чотири адмінпротоколи та розпочато сім кримінальних проваджень. Усі дільниці зачинилися, розпочався процес підрахунку голосів», - підкреслив заступник глави Національної поліції України Олександр Фацевич.

Нагадаємо, 15 листопада в Україні пройшов другий тур місцевих виборів, під час якого люди обирали міських голів з-поміж тих кандидатів, які набрали максимум голосів виборців під час першого туру 25 жовтня.

Під час голосування спостерігачі фіксували незначні порушення виборчого законодавства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: