Україна закупить 6 мільйонів експрес-тестів на COVID

Читать на русском
Україна закупить 6 млн експрес-тестів на коронавірус. Комітет парламенту з питань бюджету підтримав рішення уряду про виділення 1 млрд грн.
kmu.gov.ua

Комітет Верховної ради з питань бюджету підтримав рішення уряду про виділення 1 млрд грн на закупівлю 6 мільйонів експрес-тестів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль сьогодні під час засідання Кабміну.

У МОЗ розповіли, скількох українців залучать до тестування вакцини від COVID-19Участь у майбутньому тестуванні вакцини від коронавірусу зможуть взять близько 4 тисяч українців.

«Україна закупить 6 млн експрес-тестів. Комітет парламенту з питань бюджету підтримав рішення уряду про виділення 1 млрд грн на їх закупівлю», - зазначив Шмигаль.

Прем'єр уточнив, що тести отримають переважно сімейні лікарі та мобільні бригади швидкої допомоги. Так в Україні з'явиться ефективний і швидкий інструмент додаткового тестування.

«Ще 900 млн грн піде на додаткове забезпечення киснем ліжок в стаціонарах всіх областей. Додаткові кошти також будуть спрямовані в регіони для підготовки організації мобільних госпіталів. Будемо сподіватися, що до цього справа не дійде, але повинні бути готові і передбачити всі варіанти», - зазначив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, головний санлікар Віктор Ляшко раніше розповів, у скільки обійдеться Україні загальне тестування населення на коронавірус за прикладом Словаччини.

Раніше повідомлялося, що Україна отримала від ОАЕ партію експрес-тестів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: