З'ясувалося, скільки може коштувати загальне COVID-тестування в Україні

Читать на русском
Для закупівлі тестів на коронавірус для всього населення України необхідно 7 мільярдів гривень.
kmu.gov.ua

Для закупівлі тестів на коронавірус для всього населення України необхідно 7 мільярдів гривень.

Про це заявив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в коментарі «Українським новинам» у понеділок, 16 листопада.

Стало відомо, чи тестуватимуть українців за прикладом СловаччиниМасове тестування швидкими тестами, яке проводять в Словаччині, в Україні можуть провести в червоних зонах.

«У масштабі України з майже 40-мільйонним населенням таке популяційне скринінгове тестування можливо лише за значного залучення ресурсів і більш широких часових рамок. Тільки на закупівлю тестів потрібно буде витратити близько 7 млрд грн одноразово», - сказав Ляшко.

Заступник міністра додав, що доцільність впровадження стратегії тестування за прикладом Словаччини треба повноцінно зважувати, щоб оцінити всі сильні і слабкі сторони.

Він нагадав, що для проведення тестування в Словаччині було залучено понад 40 тисяч медпрацівників і допоміжних команд в складі поліції, армії, адмінперсоналу та волонтерів.

Нагадаємо, Словаччина провела загальне тестування дорослого населення. Під час його першого раунду пройшли тести на антигени близько 3,6 млн людей з 5,5 млн населення.

Пізніше стало відомо, що Австрія також проведе масове тестування на COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: