Суд не скасував підозру відстороненій посадовиці Офісу президента

Читать на русском
Адвокат відстороненої очільниці президентської адміністрації спробував оскаржити у столичному райсуду повідомлення про підозру.
Світлана Кондзеля

Суд залишив підозру відстороненій директорці департаменту доступу до публічної інформації Офісу президента України Світлани Кондзелі, яку Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у шахрайському заволодінні коштами.

Таке рішення 12 листопада ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і діло».

Адвокат Кондзелі подав скаргу на повідомлення про підозру Кондзелі у закінченому замаху на шахрайське заволодіння грошами. За версією слідства, посадовиця Офісу президента вимагала з фізичної особи 300 тисяч доларів неправомірної вигоди за сприяння в призначенні на посаду члена наглядової ради НАК «Нафтогаз Україна». Вивчивши скаргу, суддя відмовив у її задоволенні.

Нагадаємо, 12 листопада НАБУ затримало директору департаменту ОПУ Кондзелю, Лісничу і Пасальського. У Бюро повідомили, що їх затримали одразу після одержання першого траншу неправомірної вигоди. За версією слідства, Кондзеля вимагала з фізичної особи 300 тисяч доларів неправомірної вигоди за сприяння в призначенні на посаду члена наглядової ради НАК «Нафтогаз Україна».

Пізніше їм повідомили про підозру в закінченому замаху на шахрайство (заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі), а також закінченому замаху на підбурювання до надання неправомірної вигоди посадовцю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: