Чернишов повідомив про майбутні звільнення серед голів ОДА

Читать на русском
Міністр Олексій Чернишов в інтерв'ю Слово і діло анонсував нові звільнення глав обладміністрацій і назвав критерії їх ефективності.
Олексій ЧернишовСлово і діло

В Україні найближчим часом слід очікувати нових змін серед керівництва обласних державних адміністрацій.

Про це в інтерв’ю «Слово і діло» заявив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

«Звичайно, рішення ухвалюється Офісом президента України і особисто президентом щодо призначення кандидатури голів обласної державної адміністрації, і ви вірно сказали – ми ще очікуємо указів. Але я підтримую постійне підвищення рівня управлінського капіталу у регіонах: ми робимо відповідні висновки, здійснюємо моніторинг ефективності роботи голів. І, відверто кажучи, дві новини хочу повідомити. Зміни неминучі – вони ще будуть найближчим часом. І друга новина в тому, що вони повинні підвищити якість управління в регіонах», – сказав він.

При цьому міністр не назвав конкретні області, в яких будуть змінені керівники. За його словами, кадрові перестановки залежатимуть від ефективності роботи голови кокретної облдержадміністрації та його команди: виконання рішень президента та уряду, поточного соціально-економічного стану справ в регіоні, ефективності проведення децентралізації тощо.

Лише троє голів ОДА затрималися понад рік на посаді: як «довгожителі» виконують обіцянкиІз 23 голів обласних адміністрацій лише в трьох вийшло пропрацювати близько року. Ми проаналізували, як вони виконують обіцянки.

«Наразі топ-пріоритетом безумовним є питання, пов'язані з ковідом, тобто, ситуація з забезпеченням ліжко-місць, кисню централізовано, ситуація з виконанням рішення уряду щодо обмежувальних заходів, забезпечення додаткових потужностей лікарень, виплат медикам. Ковід-тематика – номер один», – зазначив Чернишов.

«Також є питання, які стосуються реалізації програми президента «Велике будівництво»: ми щотижнево за цим слідкуємо, кожного тижня ми проводимо відеоселекторні наради з головами державних адміністрацій. В Мінрегіоні працюють, якщо я не помиляюся, з червня цього року моніторингові групи. Кожного тижня мінімум 2-3 області вони відвідують і роблять моніторинг усіх об'єктів будівництва, яке там відбувається, за програмою: їх стан, фінансування, якість, строки, підрядники, дозволи і так далі», – додав він.

Повне інтерв’ю Олексія Чернишова читайте на сайті «Слово і діло» в понеділок.

Нагадаємо, 11 листопада Кабінет міністрів погодив призначення голів Одеської, Івано-Франківської та Сумської облдержадміністрацій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: