NASA оприлюднило фото айсберга ідеальної форми

Читать на русском
Фотографію айсберга практично ідеальноъ прямокутної форми розмістили на сторінці NASA в Twitter.

Фотографію айсберга практично ідеальноъ прямокутної форми розмістили на сторінці Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) в Twitter.

Знімок був опублікований 17 жовтня, пише «Слово і Діло».   «Праворуч видно плаский айсберг, що пливе серед морського льоду недалеко від шельфового льодовика Ларсена (біля узбережжя Антарктичного півострова. - ред.). Різкі кути і пласка поверхня айсберга вказують на те, що він, ймовірно, нещодавно відколовся від крижаного шельфу», - йдеться в поясненні до кадру.

У липні відео з гігантським айсбергом, який відкололися від Гренландії, протяжністю понад 6 км виклали на YouTube дослідники з Нью-Йоркського університету (США).

Нагадаємо, космічний зонд Parker Solar Probe, запущений NASA до Сонця, передав перший знімок зовнішньої атмосфери зірки, відомої як корона.

Також NASA опублікувало 360-градусну панораму Марса під час пилової бурі і знімки планетоїда 2014 MU69 (також Ultima Thule), розташованого в поясі Койпера на околицях Сонячної системи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: