Вчені розповіли, у кого є природний імунітет до коронавірусу

Читать на русском
Британські медики виявили, що деякі люди мають природний імунітет до COVID-19. Вони порівняли антитіла, наявні в цій крові зі зразками осіб, які вже перехворіли.
Фото - «Слово і діло».

Британські медики виявили, що деякі люди мають природний імунітет до COVID-19.

Як пише видання Naked Science, вчені зібрали зразки крові до початку пандемії, а також у перші її місяці за умови, що донор показав негативні результати тестування на COVID-19.

Вакцина від коронавірусу: один з виробників заявив про ефективність більш ніж на 90%Компанії Pfizer і BioNTech повідомили про понад 90 відсоткову ефективність вакцини від коронавірусу, яка завершує клінічні випробування.

Вони порівняли антитіла, наявні в цій крові зі зразками осіб, які вже перехворіли.

У тих, хто перехворів на COVID-19, проявлялися різні імуноглобуліни, які атакували S-білок вірусу. Проте й у деяких осіб, які не контактували з ними, були наявні імуноглобуліни G (IgG), що зв'язують цей білок. З вибірки в 302 дорослих таких знайшлося 16 (5 відсотків), а з 48 дітей - у 21 (44 відсотки).

Такі IgG - частина набутого імунітету, який з'явився в людей після порівняно недавнього інфікування коронавірусами, схожими на SARS-CoV-2. Крос-реактивні антитіла не настільки ефективні в зв'язуванні його S-білка, як призначені саме для нього, але можуть істотно впливати на перебіг хвороби та хід розвитку епідемії.

Раніше вчені повідомили, що вакцина від грипу захищає від ускладнень COVID-19. Медикам поки невідомо, з чим це пов'язано, оскільки антитіла до грипу не реагують на коронавірус.

Нагадаємо, у ВООЗ підрахували, що імунітет до коронавірусу має 10% людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: