В Європі озвучили три сценарії відновлення авіапольотів

Читать на русском
В ЄС прогнозують три сценарії виходу авіації з карантину. Всі вони пов'язані з термінами появи вакцини.
nikcenter.org

Європейська організація з безпеки повітряної навігації Eurocontrol прогнозує три сценарії виходу авіації з карантину та відновлення цивільних польотів.

Про це йдеться в повідомленні на сайті організації у понеділок, 9 листопада.

«Низький сезон» та COVID-19: коли повноцінно відновиться авіаперевезенняНа зменшення кількості авіаперельотів вплинула, як і коронакриза, так і зимовий сезон, коли традиційно польотів здійснюється менше, вважає експерт.

Як уточнюється, всі три сценарії залежать від доступності вакцини проти коронавірусу.

У першому (найбільш ймовірному сценарії) вакцина стане доступною для мандрівників влітку 2021 року. Тоді обсяг пасажирських авіаперевезень в 2024 році досягне 92% від показника 2019 року.

Другий сценарій передбачає, що вакцина з'явиться в 2022 році. Тоді пасажиропотік повернеться до рівня 2019 роки тільки в 2026 році.

Третій сценарій допускає, що COVID-вакцина виявиться неефективною. В такому випадку обсяги авіаперельотів 2019 року відновляться не раніше 2029 року (причина - збережеться ризик поширення інфекції і низький рівень довіри з боку пасажирів).

Нагадаємо, сьогодні, 9 листопада, фармацевтичні компанії Pfizer і BioNTech повідомили про те, що дані фінальної стадії випробувань показують більш ніж 90%-у ефективність вакцини від коронавірусу.

На минулому тижні МОЗ оновило списки «червоних» і «зелених» країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: