В Україні хочуть посилити покарання за сексуальну експлуатацію дітей

Читать на русском
Верховна рада планує посилити покарання за сексуальну експлуатацію дітей. Законопроект було ухвалено за основу.
фото з відкритих джерел

Верховна рада у четвер, 5 листопада, ухвалила за основу законопроект №3055, що посилює покарання за сексуальну експлуатацію дітей.

Документ в першому читанні підтримали 286 народних депутатів.

Як пов'язані підліткова злочинність і насильство в сім'ї?Насильство і жорстокість у сім'ях є основною причиною майбутніх проблем із законом у підлітків. «Слово і Діло» відстежило зв'язок між підлітковою злочинністю і домашнім насильством.

У законі сказано, що зміни в законодавство розроблені з метою імплементації положень Ланцаротської конвенції.

Згідно з проєктом, каратися буде пропозиція зустрічі, в тому числі з використанням інформаційно-комунікаційних систем або технологій, зроблена повнолітній особі молодше 16 років, з метою вчинення відносно неї будь-яких дій сексуального характеру або розпусних дій (але за умови, що були зроблені спроби для звершення зустрічі).

За це загрожує позбавлення волі на строк до 3 років або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Якщо така зустріч відбулася - це буде каратися позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Крім того, за повторний (або груповий) злочин по відношенню до малолітнього планують карати позбавленням волі на термін від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Нагадаємо, в Україні запустили чатбот для боротьби з домашнім насильством.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: