Кличко назвав умову локдауну в Києві через коронавірус

Читать на русском
За словами Кличка, виходячи з того, як буде розвиватися ситуація, влада буде змушена виконувати рішення Кабінету міністрів, якщо той ухвалить рішення про суворі заходи.
facebook.com merkieva

Локдаун у столиці через ситуацію з коронавірусом буде крайнім заходом.

Про це заявив сьогодні під час онлайн-брифінгу мер Києва Віталій Кличко, котрий перебуває вдома на самоізоляції.

«Ситуація, дійсно, складна. Ви бачите, скільки хворих щодня, і все більше людей потребують госпіталізації. І така ситуація сьогодні в багатьох країнах Європи ... Київ сьогодні всіма силами намагається утримати ситуацію, щоб не вдаватися до жорсткого карантину», - зазначив градоначальник.

За словами Кличка, виходячи з того, як буде розвиватися ситуація, влада буде змушена виконувати рішення Кабінету міністрів, якщо той ухвалить рішення про суворі заходи.

«Підкреслю: введення карантину в столиці буде вже крайнім заходом! Це принципова позиція міської влади... Ми маємо утримати економіку міста, яка і так постраждала від кризи», - сказав він.

Мер додав, що введення обмежень зменшило надходження до бюджету міста. Так, за оцінками економістів КМДА, бюджет столиці до кінця року недоотримає близько п'яти мільярдів гривень.

Раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко не виключив, що в Києві можуть повторно закрити метро через зростання захворюваності на коронавірус.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: