Вибори в США: Байден випереджає Трампа - соцопитування

Читать на русском
За два дні до старту голосування на виборах президента США, Джо Байден випереджає свого опонента Дональда Трампа.
Фото Ліга

За два дні до старту голосування на виборах президента США, Джо Байден випереджає свого опонента Дональда Трампа на тлі глибокої стурбованості виборців пандемією коронавируса. Однак Трамп зберігає надії на перемогу завдяки високим шансам в тих, хто вагається штатах.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Національна перевага Байдена над президентом-республіканцем в останні місяці залишається відносно стабільною, оскільки криза охорони здоров'я триває. В останньому опитуванні Reuters/Ipsos, проведеному 27-29 жовтня, він отримує 51% проти 43%.

Але Трамп і раніше близький до Байдена у достатніх кількостях штатів, щоб дати йому 270 голосів колегії вибірників, необхідних для переобрання на другий термін. Опитування Reuters/Ipsos показують, що перегони зберігають високий резонанс у Флориді, Північній Кароліні та Арізоні.

Трамп також відстає на п'ять пунктів в Пенсільванії та на дев'ять очок у Мічигані та Вісконсині, трьох інших штатах, які допомогли йому отримати перемогу в Колегії вибірників у 2016 році над демократом Хілларі Клінтон, яка виграла всенародне голосування.

Але навіть без Мічигану і Вісконсина Трамп може знову перемогти, якщо йому будуть належати всі інші штати, де він здобув перемогу у 2016 році.

Нагадаємо, на виборах в США достроково проголосували вже понад 92 млн виборців.

Також відзначимо, основний день для голосування на президентських виборах в США - 3 листопада.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: