В ООН відреагували на зрив нового перемир'я в Карабасі

Читать на русском
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш розкритикував Азербайджан і Вірменію за зрив нового перемир'я в Нагірному Карабасі.
U.S. Mission Photo

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш розкритикував Азербайджан і Вірменію за обстріли в Нагірному Карабасі, незважаючи на нову домовленність щодо перемир'я.

Про це йдеться в заяві генсека ООН, яку оприлюднила його пресслужба в неділю, 18 жовтня.

Історія Карабахського конфлікту: від радянських часів до наших днівЗагострення конфлікту перед розпадом СРСР, Мінська група ОБСЄ, Бішкекське перемир’я та події наших днів.

Зокрема, Гутерріш засудив нещодавні атаки на населені пункти в зоні бойових дій і прифронтовій зоні Карабаху. Йдеться про обстріл великого азербайджанського міста Гянджа.

«Обидві сторони зобов'язані відповідно до міжнародного гуманітарного права постійно піклуватися про збереження і захист цивільного населення і цивільної інфраструктури під час проведення військових операцій і захистити цивільне населення і цивільну інфраструктуру», - йдеться в заяві генсека ООН.

Гутерріш висловив надію, що Азербайджан і Вірменія негайно повернуться за стіл переговорів під егідою співголів Мінської групи ОБСЄ.

Нагадаємо, в суботу, 17 жовтня, Азербайджан і Вірменія домовилися про нове гуманітарне перемир'я в Нагірному Карабасі. Воно почало діяти опівночі 18 жовтня.

Однак вранці 18 жовтня Баку і Єреван звинуватили один одного в порушенні перемир'я в Нагірному Карабасі.

При цьому перше перемир'я в Нагірному Карабасі (10 жовтня) було порушено, ледь розпочавшись.

Також повідомлялося, що через обстріли в Карабасі майже половина населення покинула свої будинки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: