Ердоган закликав турків відмовитися від французьких товарів

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган закликав турків відмовитися від купівлі французьких товарів через переслідування мусульман у Франції.
Фото: aa.com.tr

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган закликав турків відмовитися від купівлі французьких товарів через «переслідування мусульман» у Франції.

Відповідну заяву Ердоган зробив 26 жовтня в Анкарі, повідомляє Укрінформ з посиланням на власного кореспондента.

Турецький президент закликав турків не «робити компліментів» французьким брендам та повністю бойкотувати їх продукцію.

«Я закликаю свою націю: так само, як звучать заклики не купувати турецькі товари у Франції, ніколи не робіть компліментів французьким брендам, не купуйте у них», - сказав Ердоган.

Він також звернувся до світових лідерів із закликом захищати іслам.

«Якщо у Франції відбувається переслідування мусульман, я звертаюся до керівників світу з проханням захистити його разом. В європейських країнах ми бачимо, що іслам та антимусульманська ворожість поширилася на суспільство, як чума», - сказав президент Туреччини.

Ердоган також вказав на те, що за кордоном проживає 6 млн турків та підкреслив, що досягнення цілей в країнах, де проживають мусульманські общини, не є можливими, якщо їх «перетворюють на ворогів».

Заява Ердогана про бойкотування французьких товарів прозвучала на фоні погіршення французько-турецьких відносин, які почали псуватися після того, як під час похорону вбитого ісламістами вчителя президент Франції Еммануель Макрон заявив про необхідність стримування ісламізації країни.

У відповідь на це, Ердоган заявив, що Макрону треба «лікуватися у психіатра».

Пізніше Франція відкликала свого посла з Туреччини.

Нагадаємо, після вбивства вчителя Семюеля Паті, який викладав у ліцеї в містечку Конфлан-Сент-Онорін, радикальними ісламістами французька влада вирішила тимчасово зачинити Велику мечеть Пантіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: