Ердоган відповів на заклик до діалогу щодо Карабаху

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган відповів на заяву президентів Росії, США і Франції із закликом до переговорів щодо конфлікту в Нагірному Карабасі.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган відповів на заяву президентів Росії, США і Франції із закликом до переговорів щодо конфлікту в Нагірному Карабасі.

Про це повідомляє Reuters у четвер, 1 жовтня.

Азербайджанський таран і турецький гамбіт: чому почалася війна в Нагірному КарабасіТуреччина за допомогою Азербайджану змагається з Російською Федерацією за панування в кавказькому регіоні.

«З огляду на, що США, Росія і Франція нехтували цією проблемою протягом майже 30 років, є неприпустимим, щоб вони брали участь у пошуках припинення вогню», - сказав Ердоган.

Турецький лідер також зажадав від Вірменії негайно вивести свої війська. На його думку, тільки після цього в регіоні настане мир.

Відзначимо, заява США, РФ і Франції вийшла під час виступу Ердогана. У ній президенти зажадали негайного припинення вогню між азербайджанськими та етнічними вірменськими силами в Нагірному Карабасі та відновлення переговорів.

Нагадаємо, Вірменія та Азербайджан відновили бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі.

У відповідь на це, в ОБСЄ і Раді Безпеки ООН закликали сторони припинити вогонь і почати мирні переговори.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: