«Нафтогаз» підвищив ціну газу для виробників тепла

Читать на русском
У Нафтогазі нагадали, що до 1 травня 2021 року поставляють природний газ для виробників тепла, що підпадають під дію ПСО, і які уклали відповідні договори постачання природного газу.

«Нафтогаз» одразу на чверть підвищив ціну газу для виробників тепла в жовтні.

Про це повідомили сьогодні в пресслужбі компанії.

Так, нова ціна на газ становитиме 5374,1 грн за 1 тис. куб. м.

«У жовтні 2020 року гуртова ціна на природний газ для виробників теплової енергії, яким НАК «Нафтогаз України» постачає газ у рамках спеціальних обов'язків (ПСО), становить 5374,1 грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ і витрат на транспортування газу магістральними та розподільними трубопроводами)», — йдеться в повідомленні.

Старт опалювального сезону: які проблеми з підключенням тепла можуть виникнутиЧерез борги на ринку природного газу в деяких населених пунктах України ситуація може виявитися критичною і владі доведеться домовлятися про реструктуризацію боргів, вважає експерт.

У НАК нагадали, що ціна газу для виробників тепла розраховується відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 19 жовтня 2018 року № 867, з урахуванням змін котирувань (цін) на європейських газових хабах.

«За період, який використовується для розрахунків, котирування на природний газ у Європі зросли порівняно з вересневими цінами на 26% через підвищення попиту. Однак, завдяки значним запасам у підземних сховищах газу в Україні, ціна для виробників тепла в жовтні зросла порівняно із минулим місяцем на 24%», — зазначили в компанії.

У «Нафтогазі» нагадали, що до 1 травня 2021 року поставляють природний газ для виробників тепла, що підпадають під дію ПСО, і які уклали відповідні договори постачання природного газу.

Раніше «Нафтогаз» вже підвищував ціни на газ для виробників тепла наприкінці вересня.

Також відзначимо, запаси газу в українських ПСГ перевищили 27 млрд кубометрів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: