США провели секретні навчання в Європі

Читать на русском
Європейське командування Збройних сил США (EUCOM) завершило в п'ятницю, 23 жовтня, секретні військові навчання на території Німеччини.

Європейське командування Збройних сил США (EUCOM) завершило в п'ятницю, 23 жовтня, секретні військові навчання на території Німеччини. Військові відпрацьовували швидку мобілізацію сил на випадок війни.

Про це повідомляє видання Stars and Stripes.

За словами директора по навчаннях і оцінці EUCOM генерал-майора Джона Бойда, навчання Austere Challenge 2021 проходили протягом тижня. У них були залучені 4400 військових із США і країн НАТО.

«Вони (вчення - ред.) мають широку спрямованість. Було б справедливо сказати, що ми працюємо над безліччю проблем», - сказав Бойд.

В Європейському командуванні США відзначили, що відпрацьовувалося об'єднання військ союзних держав на землі, море, повітрі, кібер і космічному просторі в разі конфлікту.

«Навчання проходили в період повсюдної стурбованості військових у зв'язку з загрозою з боку Росії», - йдеться в повідомленні.

Раніше СБУ провела тактико-спеціальні навчання з нейтралізації умовних терористів, які за легендою захопили літак з екіпажем на території міжнародного аеропорту в Рівному.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: