Набув чинності закон про розвідку

Читать на русском
В Україні в суботу, 24 жовтня, набув чинності закон Про розвідку. Однак частина норм закону почне діяти з 1 січня 2021 року.
president.gov.ua

В Україні в суботу, 24 жовтня, набув чинності закон «Про розвідку».

Закон був опублікований в газеті Верховної ради «Голос України» від 23 жовтня, і набув чинності з наступного після публікації дня. Однак частина норм закону почне діяти з 1 січня 2021 року.

Закон про розвідку: що зміниться у роботі спецслужбНовий закон визначає головні напрями розвідувальної роботи та на його основі створюється орган, який координуватиме спецслужби, відзначив експерт.

Даним законом СБУ виключили з переліку розвідувальних органів, проте відомство визначили як суб'єкт розвідувальної спільноти.

Оперативні підрозділи Центрального управління СБУ, що здійснюють контррозвідувальну діяльність, можуть проводити розвідувальні заходи з метою отримання інформації в інтересах контррозвідки.

Таким чином, зараз розвідувальними органами є: Служба зовнішньої розвідки України; розвідувальний орган Міністерства оборони України; розвідувальний орган Державної прикордонної служби.

У законі прописано, що розвідувальні органи для виконання завдань можуть використовувати спеціально виготовлені речі і документи, спеціально створювати і використовувати підприємства, установи, організації, філії, інші підрозділи юридичних осіб.

Використання коштів прикриття або структур прикриття для інших цілей забороняється.

При цьому кошти прикриття можуть містити повністю або частково неправдиві дані або відомості про події, явища, факти. Структури прикриття можуть створюватися на території України і за її межами.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про розвідку» 21 жовтня.

Рада ухвалила його у повторному другому читанні 17 вересня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: