Війна в Карабасі: нові перемови пройдуть за посередництва США

Читать на русском
Державний секретар Майк Помпео зустрінеться з міністрами закордонних справ Вірменії та Азербайджану у п’ятницю для проведення перемов щодо врегулювання ситуації в Нагірному Карабасі.
Фото з відкритих джерел

Державний секретар Майк Помпео зустрінеться з міністрами закордонних справ Вірменії та Азербайджану у п’ятницю для проведення перемов щодо врегулювання ситуації в Нагірному Карабасі.

Про це сам Помпео повідомив під час брифінгу.

Голова американської дипломатії зазначив, що США повністю підтримують мирне врегулювання конфлікту в Карабасі.

«Ми маємо складну ситуацію на місцях, складну дипломатичну ситуацію. І наше бачення залишається таким, як і бачення майже кожної європейської країни», - зазначив Помпео.

Він зауважив, що правильним шляхом для просування вперед має стати припинення збройного конфлікту й деескалація.

При цьому, за його словами, всі решта країн у регіоні повинні «залишатися осторонь, не підливати оливи в цей конфлікт, не надавати озброєнь та іншої підтримки». Це стане передумовою для потенційної можливості досягти дипломатичного рішення, прийнятного для всіх.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що наступний раунд перемов щодо мирного врегулювання ситуації в Нагірному Карабасі пройде у Вашингтоні.

Сторони сподіваються, що залучення США допоможе встановити стабілізувати ситуацію в регіоні, оскільки мирні перемови, які проходили у Москві результату не дали – обидва перемир’я, про які домовилися Баку та Єреван за посередництва Росії, закінчилися ледь розпочавшись.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: