Довибори в 208 окрузі: хто балотується до Верховної ради

Читать на русском

25 жовтня пройдуть довибори по округу №208 в Чернігівській області. Депутат-мажоритарник від округу Валерій Давиденко наприкінці травня був знайдений мертвим в своєму офісі в Києві. Основна версія правоохоронців – самогубство. «Слово і діло» пропонує подивитися, хто найближчої неділі спробує потрапити до Верховної ради по цьому округу.

Усього Центральна виборча комісія зареєструвала 18 кандидатів в народні депутати. Серед них удова Давиденка – Людмила Давиденко, яка йде як самовисуванець. Згідно з передвиборчою програмою, серед її пріоритетів – захист українського села і сільгоспвиробника, боротьба з корупцією у владі, поліпшення умови розвитку для малого і середнього бізнесу.

Від «Слуги народу» на довибори йде адвокат Анатолій Гунько. Цікаво, що він у своїй програмі обіцяє, зокрема, запровадити обов'язкову конфіскацію майна корупціонерів і систему грошової винагороди для громадян за виявлення корупції. Але відповідні закони були ухвалені в парламенті ще рік тому.

ЦВК зареєструвала ще двох кандидатів з прізвищем Гунько – самовисуванців Анатолія Гунька та Ігоря Гунька.

Знову балотується в Раду лідер Радикальної партії Олег Ляшко. «Слово і діло» вже вивчило його програму і перевірило, чи давав політик раніше обіцянки по пунктах, зазначених в ній.

Серед кандидатів є дружина колишнього нардепа Сергія Капліна – Владлена Каплін (помічник адвоката). У програмі вона обіцяє працювати над підвищенням мінімальної зарплати та пенсії, боротися проти продажу землі, протистояти легалізації наркотиків в Україні.

Крім того, до парламенту балотуються Володимир Василевич, Олексій Оскер, Михайло Побігай, Михайло Цісельський (самовисуванці), Іван Донець (Прогресивна соціалістична партія України), Віктор Карпович («Сам за себе»), Василь Крутчак (Право-консервативна партія «Північний шлях »), Денис Нечепорук (партія «Товариш»), Володимир Нечипоренко (Партія захисників вітчизни), Іван Симоненко («За права людини»), Сергій Суханов (партія Сергія Суханова), Віталій Чорний (партія «Команда Сергія Мінька»).

Нагадаємо, «Слово і діло» зібрало найяскравіші провалені обіцянки Олега Ляшка, який знову йде в парламент.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: