Зеленському представили результати розробки української COVID-вакцини

Читать на русском
Президенту Володимиру Зеленському розповіли про розробку оригінального українського кандидата у вакцини проти COVID-19.
president.gov.ua

Президенту Володимиру Зеленському розповіли про розробку оригінального українського кандидата в вакцини проти COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ у вівторок, 20 жовтня. Зустріч з кандидатом відбулася сьогодні під час селекторної наради.

Ляшко розповів, яку COVID-вакцину отримає УкраїнаУкраїна може отримати вакцини від коронавірусу британської компанії AstraZeneca або американської Novavax.

«Розробники представили главі держави результати доклінічної фази дослідження оригінального українського кандидата у вакцини. Ці дослідження тривали шість місяців і включають наявність нейтралізації вірусу COVID-19 у культурі інфікованих клітин людини. Цей кандидат оригінальної української вакцини створюється на основі унікального підходу», - йдеться в повідомленні.

Один з розробників - міжнародний експерт в галузі охорони здоров'я та епідеміології, доктор медичних наук Михайло Фаворов - зазначив, що нинішня розробка дозволяє припустити, що майбутній препарат допоможе боротися і з новими видами коронавірусних інфекцій, які постійно мутують.

Сам Зеленський зазначив історичність цієї зустрічі і розробки.

«Я надзвичайно радий, що ця зустріч відбулася. Йдеться і про високі шанси розробки нашої унікальної оригінальної української вакцини проти COVID-19, і про перший крок до того, щоб відновити виготовлення вакцин в Україні. Держава буде підтримувати вироблення цієї вакцини. Результати, які ви представили, вже показують позитивну тенденцію», - сказав президент.

У свою чергу глава МОЗ Максим Степанов пообіцяв всіляко сприяти подальшим крокам у проходженні всіх наступних фаз випробування вакцини.

Нагадаємо, сьогодні в Україні створили новий штаб протидії COVID-19, який очолив Зеленський.

Раніше повідомлялося, що МОЗ просить Світовий банк виділити більше коштів на вакцину від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: