Молдова зберігатиме запаси газу в підземних сховищах України

Читать на русском
Молдова буде зберігати свої запаси газу в підземних сховищах України. Протягом двох місяців планується закачати близько 100 млн кубометрів.
Фото з відкритих джерел.

Молдова буде зберігати свої запаси газу в підземних сховищах України. Протягом двох місяців планується закачати близько 100 млн кубометрів.

Про це у Facebook повідомив директор Оператора ГТС України Сергій Макогон.

ПСГ України: скільки газу закачували у 2013-2020 рокахУкраїна почне опалювальний сезон з рекордними запасами газу – сховища заповнені щонайбільше на 85 відсотків.

Повідомляється, що перші поставки вже почалися. За словами Макогона, питання зберігання молдавського газу в Україні почали опрацьовувати ще влітку 2019.

В АТ «Молдовагаз» уточнили, що це вперше в історії газ закачується на зберігання в Україну за Трансбалканським коридором. Щодня планується передавати від 1,5 до 3 млн кубометрів. Передбачається, що молдавським споживачам цей газ будуть поставляти з грудня 2020 по лютий 2021 року під час опалювального сезону.

Також у Молдові відзначили, що сумарне споживання газу на правобережній частині становить близько 1 млрд кубометрів на рік. Понад 80% припадає на холодну пору року.

Нагадаємо, обсяг газу в підземних сховищах України станом на 30 вересня збільшився до 28,054 млрд куб. м.

Раніше ми писали про те, як зміняться тарифи для населення з початком опалювального сезону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: