Зарплати в Кабміні: скільки Шмигаль і міністри заробили у вересні

Читать на русском

Конституційний суд України в кінці серпня скасував карантинні обмеження зарплат чиновників. Однак, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, зарплати міністрів все одно будуть становити не більше 5 середніх заробітних плат по Україні (це близько 60 тисяч гривень). «Слово і діло» пропонує подивитися, скільки нарахували членам уряду у вересні.

Найвища зарплата була у міністра закордонних справ Дмитра Кулеби – 80 тис. 296 грн. Трохи менше – 80 тис. 23 грн – нарахували міністру оборони Андрію Тарану.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов за минулий місяць заробив 75 тис. 691 грн, міністр спорту Вадим Гутцайт – 71 тис. 261 грн. Більше 60 тис. грн заробили також керівники Міністерства розвитку економіки, Міністерства інфраструктури, Міністерства соціальної політики, Міністерства юстиції, Міністерства розвитку громад та Міністерства фінансів.

Зарплата прем'єр-міністр Шмигаля склала 55 тис. 810 грн. Менше за всіх заробив глава МВС Арсен Аваков – 38 тис. 20 грн, але це вже виплачена сума, з урахуванням податків і зборів.

Серед заступників найбільше заробив Євген Єнін з Міністерства закордонних справ – 141 тис. 074 грн. Йому, зокрема, виплатили відпускні та матеріальну допомогу на оздоровлення. Тарасу Висоцькому з Міністерства розвитку економіки нарахували 116 тис. 664 грн, Юлію Гере з Міноборони – 108 тис. 100 грн.

Відзначимо, зарплати міністрів за серпень можна подивитися на наших інфографіках.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки глава Національного банку України та його заступники заробили за останній рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: