Канада розширила санкційний список чиновників Білорусі

Читать на русском
Додаткові обмеження також пов'язані з систематичним порушенням прав людини, які відбуваються в Білорусі.

Влада Канади схвалили рішення про розширення списку санкцій чиновників з Білорусі.

Про це заявили в канадському МЗС у четвер, 15 жовтня.

«Після ухвалення першого пакету адресних санкцій в координації зі Сполученим Королівством 29 вересня канадський уряд сьогодні додав до списку ще 31 білоруського чиновника, що підпадає під дію [канадського] Положення про спеціальні економічні заходи (Білорусь). Цей другий пакет санкцій приймається в координації з нещодавніми діями, вжитими Європейським союзом і США», - сказано в повідомленні.

Додаткові обмеження також пов'язані з систематичним порушенням прав людини, які відбуваються в Білорусі, а їхньою метою є тиск на білоруську владу з тим, щоб шляхом переговорів знайти мирне рішення щодо виходу з кризи. Санкції передбачають, що активи фігурантів канадського списку будуть заморожені, а їхній в'їзд до країни буде заборонений.

«Сьогоднішні дії [Канади] підтримують широкі міжнародні зусилля з пошуку дипломатичного вирішення кризи в Білорусі. Канада як і раніше солідарна з білоруським народом, який бореться за відновлення прав людини і демократію у своїй країні», - заявив голова МЗС Канади Франсуа-Філіп Шампань.

Відзначимо, що раніше в списку фігурували 11 білоруських чиновників.

Раніше влада Швейцарії ввела санкції проти Білорусі та включили до списку 40 чиновників.

Нагадаємо, 2 жовтня було оприлюднено список санкцій білоруських чиновників, які потрапили під обмежувальні заходи у зв'язку з порушенням прав людини і фальсифікаціями на президентських виборах в Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: