Хабар від Микитася: НАБУ і САП повідомили про підозру третьому фігуранту

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вручили третє повідомлення про підозру у справі ядерних хабарів від колишнього депутата.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру третій особі у межах справи про надання колишнім народним депутатом Максимом Микитасем неправомірної вигоди за перемогу на тендері із будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«13 жовтня детективи НАБУ за процесуального керівництва САП повідомили директору приватної компанії (ТОВ) про підозру у співучасті в організації надання неправомірної вигоди колишньому посадовцю відокремленого підрозділу ДП «НАЕК «Енергоатом», – інформують у відомстві.

За інформацією журналіста «Слово і діло», йдеться про директора ТОВ «Фінансова компанія «Житло-капітал» Єгора Смілого. Найближчим часом йому мають обрати запобіжний захід.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу Микитасю у наданні неправомірної вигоди. Також вони вручили підозру директору з нових ядерних установок відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Ігорю Орлову. Пізніше йому обрали запобіжний захід у вигляді майже 10 млн грн застави. Сам Микитась досі перебуває під вартою у межах іншої справи.

Слідство встановило, що у 2017 році Орлов, зловживаючи своїм службовим становищем, уклав із компанією, підконтрольною Микитасю, договір на 929 млн грн. Згідно з ним ця компанія мала збудувати Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива реакторів ВВЕР АЕС України. Згодом витрати на будівництво сховища зросли до 1,36 млрд грн. Однак об'єкт й досі не введено в експлуатацію.

Натомість упродовж 2017-2019 років сім'я директора ВП «Атомпроектінжиніринг» безоплатно одержала від ФК «Житло-капітал», очолюваної Смілим, і також підконтрольної Микитасю, три квартири в новобудовах Києва загальною вартістю майже 4,42 млн грн, що, за версією слідства, є неправомірною вигодою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: