Байден назвав пріоритети щодо України

Читать на русском
Джо Байден в разі перемоги на виборах президента США пообіцяв домагатися завершення війни на Донбасі і допомагати Україні в боротьбі з корупцією.
фото REUTERS

Кандидат в президенти США від Демократичної партії Джо Байден в разі перемоги на виборах пообіцяв домагатися завершення війни на Донбасі і допомагати Україні в боротьбі з корупцією.

Про це йдеться в заяві штабу Байдена/Харріса «Бачення Джо Байдена відносин Америки з Україною», передає «Європейська правда» в четвер, 15 жовтня.

Трамп остаточно переміг COVID-19 – речниця Білого домуАмериканський президент Дональд Трамп, який заявив про своє зараження коронавірусом на початку жовтня, вже остаточно поборов хворобу.

«Байден буде домагатися завершення конфлікту в Україні, і буде працювати з європейськими союзниками, щоб підтримати Україну, яка прагне суверенної, демократичної і процвітаючого майбутнього, якого вона заслуговує», - сказано в заяві.

Крім того, Байден обіцяє надати військову допомогу Україні, в тому числі летальну зброю, щоб допомогти захистити себе від агресії РФ.

Крім цього, кандидат в президенти США планує закликати український уряд, бізнес і громадянське суспільство до боротьби з корупцією. На думку Байдена, це необхідно для того, щоб українці могли користуватися верховенством права і економічними можливостями.

«Джо Байден розуміє те, чого не розуміє Дональд Трамп: Україна бореться за захист своєї незалежності і суверенітету. Успіх України сприятиме кращій безпеки і стабільності Європи в інтересах Америки», - відзначили в заяві штабу Байдена/Харріса.

Нагадаємо, в США скасували другий тур дебатів між Байденом і Трампом.

Також повідомлялося, що Байден буде спілкуватися з виборцями замість дебатів з Трампом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: