Навчальний рік та COVID-19: які складнощі виникнуть при переході на дистанційне навчання

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

Щоб убезпечити вчителів та учнів від зараження коронавірусом у школах, їх треба перевести на дистанційне навчання. У коментарі «Слово і діло» політолог Олексій Якубін зазначив, що до переходу на дистанційне навчання влада повинна проконтролювати наявність доступу до інтернету та технічних пристроїв у вчителів та батьків, але в будь-якому разі це стане проблемним періодом для батьків учнів.

«Ключовий виклик пов’язаний із тим, наскільки країна і, особливо, батьки учнів, якщо ми говоримо про школу, готові до цього. Я думаю, що на певний час школярі можуть перейти на дистанційну форму навчання, але на довше – це може викликати великі питання у батьків. Тому, що це пов’язано з тим, що батькам доведеться це все якось поєднувати із своєю роботою. Ми пам’ятаємо, що весною це було проблемою. Дорослим людям, яким немає з ким залишити дітей, буде важко працювати і займатися дитиною, яка перебуває вдома на дистанційному навчанні. Другий нюанс – це забезпечення доступом до інтернету. На скільки я собі це уявляю, ситуація з весни не надто змінилася», - сказав Якубін.

Все про дистанційне навчання: чим екстернат відрізняється від сімейної освітиНавчання буває традиційне шкільне, сімейне, індивідуальне, екстернатне, заочне а також за допомогою педагогічного патронату.

Експерт додав, що компетентні органи повинні проконтролювати, що в такому разі всі діти та вчителі мають доступ до інтернету.

«Держава мала про це потурбуватися з весни, а також організувати доплати вчителям, бо така робота часто потребує більших затрат часу. Крім того, далеко не всі вчителі в повній мірі забезпечені технічними пристроями й, відповідно, учні так само. Якщо у великих містах якось ще можна організуватися, то в сільських регіонах можуть бути проблеми», - пояснив він.

Нагадаємо, в Україні з 12 жовтня почало діяти нове карантинне зонування.

Черкаси опинилися в «помаранчевій» зоні, як і Київ. У «червоній» два міста - Канів і Суми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: