Степанов розповів, за яких умов в Україну повернеться суворий карантин

Читать на русском
МОЗ України пропонуватиме знову запровадити суворий загальнонаціональний карантин, якщо рівень заповнюваності ліжок для хворих коронавірусом пацієнтів у лікарнях перевищить 60 відсотків.
Фото: МОЗ

Міністерство охорони здоров’я України пропонуватиме знову запровадити суворий загальнонаціональний карантин, якщо рівень заповнюваності ліжок для хворих коронавірусом пацієнтів у лікарнях перевищить 60 %.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов в ефірі програми «Свобода слова».

«Якщо заповнюваність ліжок буде збільшуватися такими темпами, і ми вийдемо більше ніж на 60%, то ми будемо пропонувати не діяти виключно в умовах адаптивного карантину, коли в залежності від епідситуації в регіонах встановлюються різні рівні обмежень, а запропонуємо вводити більш жорсткі обмеження на території усієї країни», — сказав Степанов.

У той же час міністр зауважив, що мова не йде про повний локдаун в Україні.

«Коли ми говоримо про більш жорсткі обмеження, ми не говоримо про повну зупинку країни. Я не вважаю, що потрібно робити повний локдаун, але певні обмеження потрібно вводити, щоб розривати ланцюг передачі захворювання», — сказав він.

За словами Степанова, мова йде про обмеження проведення масових заходів, святкувань, гулянь і концертів з великою кількістю глядачів.

Також очільник МОЗ повідомив, що в медичних установах наразі підготовано 37 тисяч ліжко для пацієнтів з коронавірусом, з яких наразі зайняті 16 745.

Раніше Максим Степанов повідомив, що в Україні достатньо апаратів ШВЛ.

Також ми писали, що у МОЗ закликали посилити контроль за дотриманням карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: