У Бішкеку запроваджують надзвичайний стан

Читать на русском
Президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков своїм указом запровадив на території Бішкеку режим надзвичайного стану з 9 по 21 жовтня.
kabar.kg

Президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков своїм указом запровадив на території Бішкеку режим надзвичайного стану.

Про це повідомляє пресслужба президента Киргизії в п'ятницю, 9 жовтня.

Протести у Киргизстані: як демонстрації вплинуть на ситуацію у регіоніРосія не зможе використати ці демонстрації у своїх інтересах через сильний влив Китаю у регіоні, вважає експерт.

«Вести надзвичайний стан на території міста Бішкек Киргизької Республіки на період з 20:00 9 жовтня 2020 року до 08:00 21 жовтня 2020 року», - йдеться в указі.

У документі сказано, що режим надзвичайного стану запроваджується «у зв'язку з ситуацією, пов'язаною з насильством і загрозою життю і здоров'ю людей, що виникла в результаті масових заворушень».

Так, своїм указом Сооронбай Жеенбеков доручив Генеральному штабу Збройних сил Киргизької Республіки ввести на територію Бішкека військових з військовою технікою для організації блок-постів, придушення збройних зіткнень, забезпечення охорони правопорядку та захисту мирного населення.

Президент Киргизії також призначив заступника міністра внутрішніх справ республіки Алмазбека Орозаліева комендантом в Бішкеку на період режиму надзвичайного стану.

Указом також передбачає і ряд обмежень: для деяких категорій громадян заборонено залишати будинок, вводиться контроль за ЗМІ. Також будуть діяти особливі правила користування зв'язком. Крім того, по Бішкеку обмежать рух.

Нагадаємо, в Киргизії спалахнули протести після оголошення результатів парламентських виборів. ЦВК скасувала підсумки виборів.

А президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков на тлі масових протестів заявив про готовність піти зі свого посту.

Сьогодні Жеенбеков своімм указом відправив у відставку уряд країни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: