З'ясувалося, хто зайде до Ради замість Вакарчука

Читать на русском
Замість нардепа від фракції «Голос» Святослава Вакарчука до парламенту пройде Андрій Шараскін. ЦВК має ухвалити постанову про визнання його народним обранцем.
goloszmin.org

Замість нардепа від фракції «Голос» Святослава Вакарчука до парламенту пройде Андрій Шараскін. ЦВК має ухвалити постанову про визнання його народним обранцем.

Про це йдеться в повідомленні партії «Голос» в Facebook.

Повідомляється, що Шараскін (позивний «Богема») є українським добровольцем, вченим, режисером і актором. З початку серпня 2014 до січня 2016 брав участь в АТО на Донбасі, з 2016 року був заступником командувача Української добровольчої армії з суспільно-політичних питань.

У 2019 очолив Координаційну раду добровольців і волонтерів Національного форуму «Трансформація України». За участь у захисті Донецького аеропорту отримав орден «За мужність» III ступеня та медаль «Учасник антитерористичної операції». Також має відзнаку міністра оборони «Знак пошани».

Які нардепи достроково склали свій мандат та пішли з політикиТри депутати відмовилися від своїх мандатів з початку дев'ятого скликання Верховної ради. Хто з парламентарів також пішов із політики за власним бажанням?

Відзначимо, в липні ЦВК визнала обраним народним депутатом України Аліну Свидерську, яка мала зайти до Ради замість Вакарчука.

Сьогодні в партії уточнили, що вона не може приєднатися до парламентської фракції з особистих причин. Аліна Свидерська є дружиною колишнього міністра оборони Андрія Загороднюка.

Також нагадаємо, 11 червня Святослава Вакарчук заявив, що написав заяву про складання мандата, свою місію в парламенті він вважає виконаною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: