Євросоюз вніс зміни до «чорного списку» офшорів

Читать на русском
Кайманові острови були виключені зі списку ЄС після того, як у вересні 2020 року було змінено структуру колективних інвестиційних фондів.
twitter.com/Europarl_EN

Рада ЄС додала Ангілью та Барбадос до списку юрисдикцій, які не співпрацюють з Європейським союзом у сфері оподаткування. Кайманові острови та Оман були виключені зі списку після проведення реформ їхньої податкової політики.

Про це повідомляється на сайті Ради ЄС.

За інформацією, Ангілья і Барбадос були включені до списку ЄС після експертних оглядів, опублікованих Глобальним форумом із прозорості та обміну інформацією у податкових цілях. У цих оглядах рейтинги Ангільї та Барбадосу були знижені, відповідно, до «не відповідає» і «частково відповідає» за міжнародним стандартом прозорості та обміну інформацією за запитом (EOIR).

Кайманові острови були виключені зі списку ЄС після того, як у вересні 2020 року було змінено структуру колективних інвестиційних фондів.

За даними Ради ЄС, Оман дотримується всіх своїх зобов'язань після того, як він ратифікував Конвенцію ОЕСР про взаємну адміністративну допомогу в податкових питаннях, прийняв законодавство, котре забезпечує автоматичний обмін інформацією, і зробив все необхідне для активізації своїх відносин обміну інформацією з усіма країнами ЄС.

Після цього оновлення 12 юрисдикцій залишаються в списку юрисдикцій, які відмовляються від співпраці: Американське Самоа, Ангілья, Барбадос, Фіджі, Гуам, Палау, Панама, Самоа, Сейшельські острови, Тринідад і Тобаго, Віргінські острови США та Вануату.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у вівторок, 6 жовтня, прибув до Брюсселя, де він візьме участь у саміті Україна-Євросоюз.

Також відзначимо, Євросоюз оприлюднив список санкцій білорусів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: