Президент Киргизстану не виключив ануляції результатів виборів

Читать на русском
Протести в Киргизстані. Президент запропонував Центральній виборчій комісії ретельно розслідувати порушення та при необхідності анулювати результати виборів у країні.
Фото з відкритих джерел.

Президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков запропонував Центральній виборчій комісії ретельно розслідувати порушення та при необхідності анулювати результати виборів у країні.

Крім того, він вважає, що була здійснена спроба незаконно захопити державну владу.

Протести в Киргизстані: один загиблий, постраждали майже 600 осібПід час протестів у Киргизстані загинула одна людина. Ще 590 мітингувальників отримали поранення.

«Минулої ночі деякі політичні сили спробували незаконно захопити державну владу. Використовуючи підсумки виборів як причину, вони порушили громадський порядок», - заявив Сооронбай Жеенбеков, повідомляє 24.kg.

Він закликав лідерів протестів повернутися у правове поле.

Нагадаємо, протести у Бішкеку почалися після оголошення попередніх результатів парламентських виборів у Киргизстані.

Будівлю «Білого дому», в якому розташовані парламент та адміністрація президента Киргизстану, протестувальники захопили у ніч з 5 на 6 жовтня.

Пізніше також з’явилася інформація про перехід в руки демонстрантів будівлі Державного комітету національної безпеки Киргизстану.

Акції організували п'ять партій, які раніше підписали резолюцію про об'єднання. Силовики намагалися розігнати протестувальників, застосувавши водомети, сльозогінний газ і світлошумові гранати.

Згідно з останніми даними, під час протестів у Киргизстані загинула одна людина. Ще 590 мітингувальників отримали поранення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: