Пожежі у Каліфорнії: вогонь випалив понад півтора мільйона гектарів території

Читать на русском
У Каліфорнії продовжують вирувати масштабні пожежі. Вогонь випалив вже майже 1,6 мільйона гектарів території штату.
Фото: АР

У Каліфорнії продовжують вирувати масштабні пожежі. Вогонь випалив вже майже 1,6 мільйона гектарів території штату. Стихія забрала життя щонайменше 31 людини.

Про це повідомляє АР.

Зазначається, що у штаті від пожежі постраждала територія, площа якої перевищує площу штату Конектикут. Полум’я знищило сотні будинків та повністю зруйнувало кілька населених пунктів.

Боротьбу із вогнем в регіоні продовжують кілька тисяч рятувальників. Вони намагаються локалізувати пожежу біля міст Напа та Сонома у північній частині штату, однак сильний вітер та спека стають їм на заваді.

Влада штату закликає людей не виходити з будинків без нагальної потреби та попереджає про те, що сезон пожеж у Каліфорнії тільки розпочинається.

«Ми зараз переживаємо історичний момент. Вогонь знищив вже майже 1,6 мільйона гектарів каліфорнійської території. І, на жаль, найбільш пожежонебезпечні місяці ще тільки попереду», - заявив заступник начальника пожежної служби Каліфорнії Джонатан Кокс.

Нагадаємо, площа території, яку знищили масштабні пожежі на Західному узбережжі США, становить близько 2 мільйонів гектарів у 4 штатах.

Дим від пожеж в цьому регіоні дістався навіть до країн Північної Європи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: