МВС хоче шукати хворих на COVID-19 за допомогою собак

Читать на русском
МВС може впровадити проєкт з підготовки службових собак для виявлення людей з ознаками коронавірусу.

Міністерство внутрішніх справ може впровадити проєкт з підготовки службових собак для виявлення людей з ознаками захворювання коронавірусом.

Про це повідомляє пресслужба МВС у понеділок, 5 жовтня.

Друга хвиля коронавірусу: чи витримає медична система чергові антирекордиДля попередження повного локдауну треба розробляти альтернативні сценарії, проте варто враховувати і можливі маніпуляції даними та психологічну виснаженість населення.

У міністерстві розповіли, що вперше залучати собак для боротьби з пандемією почали в Фінляндії наприкінці вересня. Собаки-нюхачі, які зараз працюють в аеропорту Гельсінкі, спеціально навчені виявляти запах вірусу в зразках поту, що зібрані на серветках у прибулих пасажирів.

«Собаці потрібно всього 10 секунд для виявлення особи з ознаками COVID-19. Після цього пасажиру пропонується пройти безкоштовно тест на коронавірус в медичному центрі аеропорту», - повідомляють в МВС.

Пізніше фінський досвід почали використовувати і інші групи дослідників, зокрема з Великій Британії і Франції, які теж тренують собак розпізнавати коронавірус. Тепер вебінар на цю тему відбувся в консультативної місії ЄС в Україні.

Як зазначила заступник голови МВС Тетяна Ковальчук, «досвід ЄС в цій сфері є дуже важливим ... Це додаткові можливості, які варто досліджувати і використовувати».

Нагадаємо, в Україні за минулу добу коронавірус виявили у 3771 людини. На минулому тижні в країні кілька днів поспіль фіксували антирекорди щодо хворих.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: