Ситуація в Білорусі: нові затримання і проблеми з інтернетом

Читать на русском
У столиці Білорусі Мінську та інших містах країни 4 жовтня знову почалися акції протесту. Повідомляється про нові затримання, в тому числі серед журналістів.
t.me/tutby_official

У столиці Білорусі Мінську та інших містах країни 4 жовтня розпочалися чергові акції протестів. У центрі Мінська знаходяться силовики зі спецтехнікою, закриті кілька станцій метро, ​​повідомляється про нові затримання.

Про це передає портал Tut.by.

Динаміка протестів у Білорусі: що відбувалося в українських революціях за той самий періодЧи схожі протести в Білорусі із Революцією гідності чи Помаранчевою революцією. Як розгортались події протестів за той самий проміжок часу.

За інформацією порталу, учасники мітингу зібралися в центрі Мінська - на Немизі. Зараз в колоні протестувальників вже кілька тисяч осіб. Силовики почали затримувати людей.

Як пише Tut.by, в центрі Мінська чоловіки в чорному камуфляжі і балаклавах підійшли до одного з хлопців, що стояли на тротуарі, затримали його і відвели до білого тонованого мікроавтобусу. Також ОМОН затримував людей біля Будинку профспілок недалеко від стели.

При цьому повідомляється, що середовищ затриманих в інших містах Білорусі є журналісти.

«У Гродно співробітники міліції відвезли до РВВС кореспондента TUT.BY і газети «Народна Воля» Ольгу Комягіну і фотокореспондента TUT.BY і газети «Народна Воля» Катерину Гордєєву», - йдеться в повідомленні.

«У Вітебську співробітники міліції відвезли до РВВС кореспондента TUT.BY і БелаПАН Тетяну Матвєєву і фотокореспондента TUT.BY і газети «Народна Воля» Алесю Пілецьку», - додає портал.

Разом з тим в Мінську на тлі акції протесту почалися проблеми з доступом до інтернету через мобільний зв'язок.

Як стверджує оператор «А1» на сторінці в Twitter, робота інтернету була обмежена на вимогу уповноважених державних органів.

Нагадаємо, в суботу, 3 жовтня, в містах Білорусі поновилися протести. Тільки в Мінську затримали 11 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: