Зеленський прокоментував слова нардепа про «військову допомогу Азербайджану»

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський попросив не плутати особисті висловлювання народних депутатів з офіційною позицією держави.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський попросив не плутати особисті висловлювання народних депутатів з офіційною позицією держави в питанні надання військової допомоги будь-якій з країн.

Про це Зеленський заявив в п'ятницю, 2 жовтня, під час спілкування з представниками ЗМІ на Буковині. Трансляцію брифінгу вела пресслужба ОПУ.

Азербайджанський таран і турецький гамбіт: чому почалася війна в Нагірному КарабасіТуреччина за допомогою Азербайджану змагається з Російською Федерацією за панування в кавказькому регіоні.

«Давайте не плутати особисте висловлювання того чи іншого депутата, байдуже якої партії. Вони у нас всі в Раді кажуть таке, що іноді не можна, мені здається, щоб потрапляло до ЗМІ. Але це особисте висловлювання, ми живемо у вільній державі», - сказав Зеленський.

Він підкреслив, що рішення про надання військової допомоги - це повноваження не будь-якого депутата, а президента, Верховного головнокомандувача.

«Тут у нас зрозуміла, зважена і правильна позиція як держави - ми закликаємо до діалогу між Азербайджаном і Вірменією, до деескалації цього конфлікту. Але хочу сказати, що стосується наших відносин з Азербайджаном - вони в останній рік-два особливі, це правда, вони дуже потужні і на економічному напрямку, і на геополітичному. Ми підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність Азербайджану, і вони так само ... завжди підтримують нашу цілісність і суверенітет», - додав Зеленський.

Нагадаємо, нардеп від «Слуги народу» Людмила Марченко в ефірі телеканалу «Україна 24» заявила, що Україна в разі необхідності готова надати військову допомогу Азербайджану в збройному конфлікті за Нагірний Карабах.

Сьогодні глава МВС Арсен Аваков заявив, що Україна не надаватиме військову допомогу жодній зі сторін в азербайджано-вірменському конфлікті.

Тим часом «Слово і діло» розбиралося у витоках конфлікту за Нагірний Карабах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: