Вибори президента США: в якому світлі згадають «український скандал»

Читать на русском
Владислав Фарапоновексперт-американіст

Комісія з питань президентських дебатів у США оголосила про внесення структурних змін у формат заходу. Під час попередніх дебатів кандидати у президенти США – Джо Байден та чинний американський лідер Дональд Трамп – зокрема, згадали й Україну. У коментарі «Слово і діло» експерт аналітичного центру Ad astra Владислав Фарапонов зазначив, що українська тема ще пролунає у майбутньому, коли теми зовнішньої політики будуть ставати гарячішими.

«Важливо розуміти, в якому контексті Україна була згадана: тоді, коли йшла мова про біографію кандидатів. Тоді Трамп згадав, що син Байдена – Хантер – розбагатів в Україні, в Китаї та Росії. Я думаю, що на наступних дебатах буде більше зовнішньої політики і тема України ще пролунає, як з боку Трампа, так і з боку Байдена», - зазначив політолог.

Експерт додав, що токсичність української теми для американського суспільства поступово знижується, але це буде залежати від контексту.

Вибори у США: організатори президентських дебатів внесуть зміни у форматКомісія з питань президентських дебатів у США оголосила про внесення структурних змін у формат заходу.

«В мене склалося враження, що за підсумками дебатів можна виділити, що певною мірою – це втрачений шанс для обох кандидатів, а певною мірою – і нічия. У спорті є таке поняття, як «гол на чужому полі». Так і тут: у Байдена є перевага, він «забив» саме такий гол. Трамп переміг у тому штаті, де проходили дебати, але складається враження, що Байден має психологічну перевагу після дебатів», - сказав експерт.

«Багатьом здається, що це був втрачений шанс для обох кандидатів, оскільки було мало конструктиву і більшість тем, які були оголошені, не стосувалися реальних проблем», - додав Фарапонов.

До дня голосувань, який відбудеться у США 3 листопада, передбачається проведення ще двох дебатів за участі кандидатів на посаду глави Білого дому.

Вони відбудуться 15 жовтня в Майамі і 22 жовтня в Нешвіллі.

Нагадаємо, у США відбулися перші передвиборчі дебати Дональда Трампа і Джо Байдена.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: