В Україні не було першої хвилі коронавірусу – МОЗ

Читать на русском
Першої хвилі пандемії коронавірусу в країні не було. Влада намагалася запобігти поширенню і піковому зростанню кількості хворих і це вдалося.
Фото Кабмін

Першої хвилі пандемії коронавірусу в країні не було. Влада намагалася запобігти поширенню і піковому зростанню кількості хворих і це вдалося.

Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив в ефірі «Українського радіо».

Ляшко навів у приклад Францію, Іспанію, Німеччину і Великобританію, де чітко простежуються перша хвиля пандемії в березні-квітні (фіксували по 8-9 тисяч випадків за добу) і друга хвиля у вересні-жовтні (фіксують 12-13 тисяч нових випадків).

Кошти на боротьбу з коронавірусом: які прохання з регіонів відхилив урядГроші на придбання засобів індивідуального захисту, апаратів ШВЛ, медикаментів, дезінфекторів просили в областях, але так і не отримали.

«У нас не було хвилі, а поступове зростання, з яким ми з системою охорони здоров'я справляємося. Тому першої хвилі як такої у нас і не було», - сказав він.

Він вважає, що хвиля коронавірусу - це коли є пікове завантаження до 10 тисяч, потім число падає до поодиноких випадків, і потім знову виходить на десятки тисяч в день.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повідомив про те, що різке збільшення кількості випадків захворювання на коронавірус в Україні пов'язане з початком політичної активності напередодні місцевих виборів.

Також відзначимо, в Україні другий день поспіль антирекорд за кількістю нових випадків зараження COVID-19. За минулу добу коронавірус виявили у 4069 осіб, зафіксовано 64 летальних випадки, 2083 пацієнти одужали.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: